Mina Hästar


Tarot E
f. 2003
e. Rubinrot u. Tara E ue. Allegretto

Tarot är en spännande individ som kom till mig i februari 2017. Han förmedlades genom min dåvarande tränare och hade tävlat upp på medelsvår nivå med jättefina resultat, med en ägare som han haft i princip hela sitt liv. När han kom till mig var han 14 år gammal och efter mindre än två månader tillsammans åkte vi på vår första tävling. Min första internationella start och även hästens, en tävling som gick av stapeln i Belgien. Där gjorde vi fina resultat och under året kunde vi sedan statuera oss som Nordiska Mästare och tog en femte plats på Europeiska Mästerskapen i augusti samma år. Efter det har vi fortsatt göra fina resultat.

Tarot är en mycket speciell häst. Han är energisk, ambitiös och känslig. Alla är delar som är väldigt viktiga för en dressyrhäst. Han kan vara världens snällaste och tycker om att mysa. Han är väldigt social och gillar inte riktigt när alla andra hästar inte är där han är, vilket är både på gott och ont. Då kan det bli svårt att stå still i stallgången. Den största utmaningen med honom är att få honom att hitta fokus, ofta kan huvudet hamna någon annanstans och därför är ofta min stora utmaning att han ska hitta det.


Fabulus von Nymphenburg (Fabbe)
f. 2011
e. Feedback u. La Ghia ue. Larenco

Fabbe kom till mig som femåring i juni 2016. En häst som det inte alls var meningen att han skulle hamna hos mig. Jag åkte och provred honom av en slump och det slutade med att han fick följa med mig hem. Det första han gjorde när vi kom fram var att springa iväg med min medhjälpare och dyka ner i gräset, för att sedan springa runt och stegra sig i den lilla runda hagen vi hade släppt ut honom i. Men det visade sig bara att med tydliga regler och rutiner växte det fram en trygg och otroligt snäll häst.

Fabbe är en framtidsförhoppning och kan redan titulera sig som Svenska Mästare 2018. Han har väldigt mycket potential, en spänstig häst med gångarter utöver det vanliga. Inom honom bor en gammal farbror, han lunkar igenom det mesta men sätter ner foten ordentligt ifall det är något som inte är okej. Definitivt den sötaste hästen i stallet.